در سنین پایین، کودکان اطلاعات را مانند اسفنج جذب می کنند. مغز کودک طوری طراحی شده است که اطلاعات جدید را ناخودآگاه جذب کند. مزیت دیگر این است که کودکان ساده تر از بزرگسالان فکر می کنند. آنها از کلمات کمتر، ساختار جملات ساده تر استفاده می کنند و کمتر انتزاعی فکر می کنند. کودکانی که زودتر زبان دوم را یاد می گیرند، وظیفه انتقال افکار و احساسات انتزاعی را، هم زمان در کنار هم دارند. آنها می توانند از واژگان کوچک شروع کنند و به واژگان پیشرفته تر و سطح بالاتری از ارتباطات برسند.
مغز کودک به طور مداوم در حال کار است زیرا آنها سعی می کنند تشخیص دهند که به کدام زبان و در چه زمانی صحبت کنند. محققان دریافتهاند که کودکان دوزبانه در آزمونهای استاندارد شده امتیاز بالاتری کسب میکنند و همچنین در برنامهریزی، تمرکز و انجام چند کار همزمان، برتر هستند.
کودکان در سنین کمتر از ۱۲ سال دارای قدرت یادگیری فراوانی هستند و بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی زیر 12 سال محسوب میشود. زبان به صورت طبیعی و با استفاده از تجربه و تعامل با محیط اطراف آنها یاد گرفته میشود. کلاسهای زبان با ارائه محیط غنی از زبان هدف، بازیها، فعالیتهای گروهی و تمرینهای تعاملی میتوانند این فرآیند یادگیری را تسهیل کنند.
با توجه به تواناییهای یادگیری زبان در سنین کمتر از ۱۲ سال و قدرت ذهنی و حسی کودکان در این دوره، شرکت در کلاسهای زبان میتواند ابتدا این مهارت را به آنها آموزش دهد و سپس آن را تقویت کند.به طور خاص، بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی از سنین ۳ تا ۶ سال (در دوره پیش دبستانی) است. در این دوره، کودکان در محیط غنی از زبان انگلیسی قرار گرفته و با استفاده از بازیها، آوازها، داستانها و فعالیتهای دیگر، زبان را به صورت طبیعی و لذتبخش یاد میگیرند.همچنین سن ۳ یا ۴ سال نیز سن مناسبی است چرا که کودک می تواند به زبان مادری ارتباط برقرار کند و زبانش در حال شکل گیری است در نتیجه ذهنی فعال و پویا در یادگیری زبان دارد. پس توصیه می شود اگر می خواهید کودک تان را به کلاس زبان بفرستید از ۳ یا ۴ سالگی اینکار مناسب می باشد.